Trout

by Nikki Louder

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Trout via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Trout via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR or more 

   

1.
2.
01:53
3.
04:25
4.
04:36
5.
03:25
6.
02:38
7.
06:23
8.
02:24

about

Nekaj vročega in okusnega se je kuhalo na skupnem ognjišču Moonlee Records in Založbe Radia Študent, po nekaj čarobnih dodatkih in pripravah na gostijo, pa vam lahko končno s ponosom ponujamo v okušanje svež, dišeč in nežen – Trout!

Trout v uvodnem delu pušča poslušalca z rahlo nelagodnim občutkom, saj se glasba počasi razvija, ustvarjajoč prostorno vzdušje pričakovanja, vse dokler ne dobi polnega zagona in poslušalca vsrka v značilno nikki-loudersko kaotično prepletanje kitar in bobnov. Do sredine plošče se tako stvari vendarle postavijo na svoje mesto in postanejo direktnejše in živahnejše – hrupen, ritmičen in neusmiljen kotaleči se zvočni zid, ki dominira in melje vse pred seboj, je skrbno oplemeniten s feedbackom neukročene, vpijajoče kitare, ki nenapovedano naskakuje poslušalčeve bobniče. Zamolkel, nemiren in kričeč vokal izpoveduje tipične lirične tematike Nikki Louder – sloj bizarnosti, sloj družbene kritike ter še ščepec osebnih stisk za dobro vago.

Ko skupina prileze do četrtega albuma, sta možna sama dva scenarija – ali bi bilo bolje, da nemudoma prenehajo s svojim delovanjem, ali pa presežejo vse svoje prejšnje stvaritve. Album Trout nedvomno dokazuje, da so Nikki Louder v tej drugi skupini. Neprestano napredovanje, preizpraševanje ter izpopolnjevanje svoje zvočne podobe, hkrati pa ohranjanje lastne zvočne identitete, jim je omogočilo, da so še enkrat več postavili vse na pravo mesto. Nikki Louder enostavno poosebljajo vso lepoto hrupa.

credits

released December 15, 2015

Joint release of Moonlee Records and ZARŠ.

HMRL038 / ZARS CD 058 / ZARS LP 008

Trout was recorded live in one July evening of 2015 in Dom kulture Kamnik. Sound engineering and mixing by Blaž Flerin. All music, texts and front painting by Nikki Louder. Painting photo by Rok Pezdirc. Cover mechanics by Darko Kujundžić. Mastering by Carl Saff.

tags

license

all rights reserved

about

ZARŠ Slovenia

ZARŠ Records is an independent label that focuses on supporting alternative music in Slovenia.

Our catalogue features a wide variety of music, from punk and free jazz to experimental dub and electronica.

We appreciate uncompromising artists who don't like to put any boundaries on their musical beliefs. If anything, independence of expression is
our only unconditional demand.
... more

contact / help

Contact ZARŠ

Streaming and
Download help

Redeem code