things people don't like

by persons from porlock

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of things people don't like via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR or more 

   

1.
2.
04:59
3.
03:38
4.
5.
04:44
6.
7.
04:34
8.
04:09
9.
04:13

about

Četverec peršon iz Portoroža, nenapovedani gostje, razpeti med periferno obalo in centralistično Ljubljano, so prvi močnejši udar na domači glasbeni sceni povzročili z uvrstitvijo na Klubski maraton 2015. Na turneji, ki jo organizira Radio Študent, so nato navdušili s svojo nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin, zajetne doze garažne psihedelije, ekstrakta rocka poznih šestdesetih, parih ščepcev popa in ščepca jazza.

Kmalu po maratonu se je bend odpravil v studio, da bi posnel že nakopičen in na turneji pred publiko dodobra izpiljen material. Tekom snemanja in procesa miksanja plošče se je nato zgodila rošada v zasedbi, bend je zapustil basist Jaka Leskovšek. V trenutni postavi ga je zamenjal njihov dotedanji zvočni tehnik Gregor Bajc, ki je tako zapolnil luknjo v siceršnji vrsti obrazov in rok: Nikolaj Mulej na kitari in vokalu, Martin Pavlovec na kitari in Vasja Onič za bobni.

things people don't like je nastal skozi cankarjanski mukotrpen proces, zaznamovan z močnim »naredi sam« principom na domala vseh nivojih. Vzdušje plošče morda najbolje povzamejo kar sami: »things people don't like je album o vas, album o nas, predvsem pa album o njih in o tistem, česar oni ne marajo. Ste se danes prebudili nasmejani ali z ugasnjenim čikom v skodelici?«

credits

released March 17, 2016

Recorded by Blaž Pavlica @ Radio Študent
Produced by Gregor Bajc and persons from porlock
Mastering: Gregor Bajc
Cover design: Lenart Slabe and persons from porlock

tags

license

all rights reserved

about

ZARŠ Slovenia

ZARŠ Records is an independent label that focuses on supporting alternative music in Slovenia.

Our catalogue features a wide variety of music, from punk and free jazz to experimental dub and electronica.

We appreciate uncompromising artists who don't like to put any boundaries on their musical beliefs. If anything, independence of expression is
our only unconditional demand.
... more

contact / help

Contact ZARŠ

Streaming and
Download help

Redeem code