Sunburnt

by Akami

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Sunburnt via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR or more 

   

1.
2.
The Sleep 04:51
3.
Angster 04:55
4.
Ego 05:14
5.
Stay 06:21
6.
Joker 04:45
7.
Sunburnt 07:20
8.
Live 05:33

about

Z zasedbo Akami smo se na valovih Radia Študent prvič srečali ob prijavi na Klubski maraton leta 2014. Za imenom je takrat stal le Domen Slovinič, goriški glasbenik, ki se je s svoj širok pristop h ustvarjanju razpiral v različne smeri ambientalne elektronike, nojza, elektroakustičnih minimalizmov, rokerskih avantgard, nenazadnje pa tudi kantavtorskih, poetskih form, s katerimi je pridno polnil predvsem svoj spletni kanal na Youtubeu. Tekom turneje klubskega maratona se je iz one-man banda Akami prelevil najprej v kvartet, na koncu pa že v kvintet, ki je s skupnimi močmi zložil prvenec Sunburnt, ki je uradno izšel v četrtek, 5. oktobra 2017, pri Založbi Radia Študent.

Akami na albumu Sunburnt sestavljajo Domen Slovinič na vokalu in električni kitari ter kot avtor vse glasbe in besedil, Brigita Gračner na klaviaturah in vokalu, Samo Pavlica – Linč na električni kitari, Boštjan Franetič z basom in Kristjan Buzeti za bobni. Ekipa, ki smo je vajeni že od maratona dalje, se je počasi, a vztrajno razvijala ter v svojo glasbo dodala tako dobro mero žmohta kot zasanjanosti. Skozi zares široko prizmo bi Akami lahko opisali kot psihedelični eksperimentalni rock. Komadi, ki so na začetku rasli kot samotarske pesmi domače izdelave, so se izkazali kot dobra izhodišča za tršo, bolj dodelano in vsekakor bendovsko igro.

Akami se nam predstavijo z osmimi komadi različnih ekspresivnih karakterjev, ki se vijejo od introvsko zaspanih ambientalov, do podžganih in surovejših sedlanj debelejših distrozij. Album bo blagodejen tako za ušesa privržencev trših rokerskih izrazov kot tudi ljubiteljev milejših in subtilnejših zvočenj, nenazadnje pa se spušča tudi v odstopanja, s katerimi se odpirajo in pritajeno spogledujejo s še bolj nekonvencionalnimi izvedbami, ki jim presenetljivo ustrezajo oziroma očitno tudi ugajajo.

* iz Tolpe bumov Andreja Dujca

credits

released October 5, 2017

Plošča je nastala pod snemalno taktirko Martina Ukmarja, za miks pa sta poskrbela prav tako Ukmar ter Samo Pavlica – Linč, vse v studiu Radia Študent. Mastering je pripravil Neven Smolčič/Fabrika 13. Vizualna podoba albuma je delo Urše Horjak, na logotipu sta delali Helena Mejač Holka ter Urša Horjak, za fotografije pa sta poskrbela Domen Slovinić in Urša Horjak. Album je posvečen Ireni Turel ...

ZARC CD 068

license

all rights reserved

tags

about

ZARŠ Ljubljana, Slovenia

ZARŠ Records is an independent label that focuses on supporting alternative music in Slovenia.

Our catalogue features a wide variety of music, from punk and free jazz to experimental dub and electronica.

We appreciate uncompromising artists who don't like to put any boundaries on their musical beliefs. If anything, independence of expression is
our only unconditional demand.
... more

contact / help

Contact ZARŠ

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Sunburnt, you may also like: