We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Senzorama vol. 1

by Various Artists

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

about

Stream: ffm.to/senzorama-vol-1

Založba Radia Študent (ZARŠ Records) v sodelovanju z radijsko oddajo Senzorama predstavlja novo domačo kompilacijo ambientalnih & eksperimentalnih zvrsti Senzorama vol. 1!

Ob prvi obletnici oddaje Senzorama na Radiu Študent je prišla tudi pobuda, da bi se z odprtim natečajem izoblikovala kompilacija domačih glasbenikov in producentov, ki ustvarjajo na področju ambientalne, eksperimentalne in elektroakustične glasbe. Nagel porast tovrstne domače produkcije v zadnjih letih, ki je tudi v samem ospredju radijske oddaje, je nakazal potrebo po dodatni obravnavi takšnih glasbenih praks. S tem pa se je tudi rodila ideja za kompilacijo Senzorama vol. 1, ki izide 28. maja v digitalni obliki pri Založbi Radia Študent!

Z javnim natečajem se je zbralo več kot 90 prej neobjavljenih izdelkov, kar je zahtevalo tehten premislek o samem formatu kompilacije, saj je v večini primerov šlo za skladbe, ki si zaslužijo bistveno več prostora, tudi onkraj te kompilacije. Kuracija priča o izjemni kakovosti in pestrosti aktualne domače scene, presek njene ustvarjalnosti pa zaobjema tako številne mlajše in prej neznane ustvarjalce kot tudi uveljavljene glasbene delavce z dolgoletnimi izkušnjami.

Prvi predstavitveni dogodek bo v nedeljo, 9. maja, na dan zmage, in bo potekal ob praznovanju 52. rojstnega dne Radio Študent, na katerem bosta nastopila domača producenta 1983 in Stashman. Njuni skladbi tudi objavljamo kot prva singla s kompilacije. www.facebook.com/events/2282084815257723.

V začetku junija pa se bo v okviru festivala Ment zgodil še en dogodek, namenjen promociji kompilacije, na katerem bo (v živo!) nastopilo nekaj glasbenikov, ki so se znašli na kompilaciji. Več izveste na: www.facebook.com/events/776353626544424.

////////////ENGLISH////////////

ZARŠ Records & Senzorama present a new compilation of Slovene ambient & experimental music!

Senzorama, a radio show at Ljubljana’s cult Radio Študent, is celebrating its first anniversary with a compilation of local musicians and producers working in the field of ambient, experimental and electroacoustic music. Such musical expressions being in the forefront of Senzorama along with the emergence of a new generation of local artists resulted in Senzorama vol. 1, a compilation of new and previously unreleased works.

The compilation features 20 tracks, selected among the 90+ tracks that were submitted through an open call. Senzorama vol. 1 showcases the exceptional quality and diversity of the current scene in Slovenia, bringing to light many younger and previously unknown artists as well as more established and experienced producers.

The compilation will be published in digital form on 28 May by ZARŠ Records. The first promotional event will be on Sunday, 9 May, as part of Radio Študent's 52nd birthday celebration event. The online event will feature local producers 1983 and Stashman, whose tracks are the first two singles from the compilation. www.facebook.com/events/2282084815257723.

An additional live promo event will take place in early June as part of Ment festival, with live sets by some of the compilation artists. More info TBA here: www.facebook.com/events/776353626544424.

credits

released May 28, 2021

Curators: Hana-Uma Zagmajster, Slaviša Stevanović (Evano), Tine Vrabič (Nitz)
Design: Blaž Rojs
Mastering: Staš Kramar
Production: ZARŠ & Tine Vrabič

license

all rights reserved

tags

about

ZARŠ Ljubljana, Slovenia

ZARŠ Records is an independent record label run by Radio Študent.

contact / help

Contact ZARŠ

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Senzorama vol. 1, you may also like: