We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Hupam, da ste dobro

by Olfamož

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Hupam, da ste dobro via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR or more 

   

1.
Za v razrez 06:07
2.
3.
Bo(ga!) 00:44
4.
Anton Stres 06:15
5.
6.
Diskocinik 03:48
7.
Se seseda 04:39
8.
Makadamija 02:54
9.
Hodim 07:28
10.

about

Sežanska opozicijska improvizacija je na Radiu Študent stalnica že dolgo. Kljub temu predstavlja Olfamož glede na Andreja Fona neko zarezo, ki vztraja že od prvenca Omahuj! pred tremi leti. Čeprav Andrej Fon največkrat nastopa v vlogi samouka, multiinstrumentalista in predvsem improvizatorja, ki mu bolj jezen rockovski zvok ni tuj, Olfamož k ti raznovrstnosti doda še dodaten odmik. Odmik v, recimo mu, kantavtorstvo.

In zakaj to sploh omenjati? Najprej zaradi dejstva, da Olfamož na svoji drugi plošči ne hupa več solo, pač pa klientelistično izkoristi precejšen del lokalne impro in podzemne scene. Poleg moža se tu znajde še celo moštvo. V njem godejo in zvočijo Ana Kravanja, Marko Jenič in Samo Kutin, tolčeta Jaka Berger - Brgs in Vid Drašler, strune pa drgnejo še Jošt Drašler, Ivo Podržaj in Vitja Balžalorsky. Fon s saksofonom pomaga Cenetu Resniku, z vokali in smehom pa se možu pridružita Vesna Godler in Irena Tomažin. Številčna druščina je precej na vajetih; glavno besedo imajo pesmi, forme so določene, instrumentalne improvizacije je malo, zahtevnost takega orkestra pa se v celoti preseli v zvok. K pesmim, ki še naprej govorijo svojo zgodbo, je tako dodana obširna izvedba, ki ji je treba priznati doslednost in nepretencioznost.

credits

released December 19, 2015

Hupam, da ste dobro je bil posnet v studiu Sonolab v Ljubljani. Produkcijsko taktirko ter miks in mastering je prevzel Sašo Kalan. Slika na naslovnici je delo Andreja Fona, fotografije je posnel Tadej Čauševič, za oblikovanje albuma pa je poskrbela Eva Kosel.

ZARS CD 059

license

all rights reserved

tags

about

ZARŠ Ljubljana, Slovenia

ZARŠ Records is an independent record label run by Radio Študent.

contact / help

Contact ZARŠ

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Hupam, da ste dobro, you may also like: